Koppelaarster blijft op vrije voeten

Meredith Grootfaam is gisteren veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan negen voorwaardelijk. De verdachte, van wie de voorlopige hechtenis eerder was opgeschort, blijft hierdoor op vrije voeten. De verdachte werd mensenhandel, koppelarij en uitlokking van diefstal verweten. Volgens kantonrechter Dinesh Sewrattan had het 17-jarige slachtoffer, Michelle C., inderdaad steeds tegenstrijdige verklaringen afgelegd. De magistraat was echter van mening dat het slachtoffer uit vrees voor de verdachte dit had gedaan. Michelle had wel buiten aanwezigheid van de verdachte de juiste verklaringen afgelegd.
Daarnaast gaat het slachtoffer vanwege haar wandel en handel niet vrijuit. Michelle leidt volgens verklaringen een losbandig leven. Iets dat volgens de magistraat niet goed is te praten. Daarnaast heeft de benadeelde Ramcharan zijn spullen teruggekregen, waardoor er geen verdere schade is aangericht. Grootfaam had bij de magistraat het vertrouwen gewekt dat ze haar leven zal veranderen. Dit is waarom hij haar een zodanige celstraf oplegde dat zij niet wederom gevangen hoefde te worden genomen. Door deze uitspraak zijn de verweren van de raadslieden, Oscar Koulen en Lygia Palmburg, deels geslaagd. Zij hebben zich herhaaldelijk erop beroepen dat het slachtoffer een losbandig leven leed. Vooral gezien het feit dat Michelle steeds aangaf dat zij veel van seks hield met vreemde mannen. Dit is waarom ze instemde om tegen betaling seks met twee vreemde mannen te hebben.
‘Het slachtoffer is een product van haar milieu’, aldus advocaat Koulen bij zijn pleidooi. Hij vroeg eerder samen met zijn collega advocaat om de verdachte een gecombineerde straf op te leggen, waardoor zij uiteindelijk op vrije voeten kon blijven. De magistraat ging uiteindelijk niet mee met de strafeis van één jaar van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!