Asabina heeft nog steeds geen antwoord van Adhin

Asabina heeft nogsteeds geen antwoord van minister AdhinMinister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft nog steeds geen antwoord gegeven op de brief die parlementariër Ronny Asabina op 19 juni aan hem heeft gericht. Volgens Asabina zijn bepaalde handelingen van de regering niet goed te praten. In zijn schrijven wijst het DNA-lid op een aantal zaken dat niet goed wordt gedaan op onderwijsgebied in het binnenland. Hij heeft de minister er ook op gewezen dat de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van naschoolse opvang niet alleen in de kusstreek ingevoerd moeten worden, maar ook in het binnenland.
Asabina had in een eerder stadium aangegeven dat leerkrachten die eerder hadden deelgenomen aan de naschoolse opvang, al maanden op de uitbetaling zaten te wachten. Volgens de BEP-parlementariër heeft hij pas nog van leerkrachten begrepen dat zij nog steeds niet over hun gelden beschikken. Langs de Afobakkaweg in Brokopondo is er een school, waar men vanaf mei 2013 niet zou zijn uitbetaald. Deze school heeft tot januari deelgenomen aan de naschoolse opvang. Naast Tapanahony en Pamaka zijn er meerdere scholen in het binnenland, waar de kinderen hun portie eten wel krijgen, maar geen opvang hebben. De volksvertegenwoordiger had gehoopt dat de regering naar aanleiding van zijn schrijven zou proberen om een zo goed en gedegen beeld te schetsen over de stand van zaken met betrekking tot het project in het achterland van Suriname.

Verhoging toelage toegezegd

Volgens het DNA-lid heeft vicepresident Robert Ameerali eerder in het parlement gezegd dat de kwestie bekend is bij de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling en dat de bewindsman heel binnenkort antwoord daarop zou geven. Wat de parlementariër wel heeft gezien is dat minister Adhin naar het Matawai-gebied is gegaan om een nieuwe school in gebruik te nemen. Dit stelt Asabina zeer op prijs. Bij die gelegenheid is ook aangegeven dat men het werk voor leerkrachten in het binnenland zal veraangenamen door de toelage daarvoor te verhogen. De toelageverhoging is slechts één van de voorwaardenscheppende maatregelen. De volksvertegenwoordiger is eergisteren teruggekeerd uit Sarakreek, waar hij een motivatiespeech heeft gehouden voor leerlingen die komende week met de toets moeten beginnen.
FR

error: Kopiëren mag niet!