Echtpaar staat terecht voor moord Eduard Goudland

De 35-jarige Dayanand K. en zijn 36-jarige echtgenote Sandhia K. stonden gisteren voor kantonrechter Susanne Chu. Zij worden ervan verdacht samen met voorbedachte rade het slachtoffer Eduard Goudland van het leven te hebben beroofd. Op 5 augustus 2013 werd het ontzielde lichaam van Goudland in een kanaal in Nickerie ontdekt. Goudland is om het leven gebracht door onthoofding. Het echtpaar werd kort na de ontdekking van het strafbare feit aangehouden en in verzekering gesteld. Man en vrouw werden op een gegeven moment in vrijheid gesteld, omdat het bewijs tegen hun onvoldoende was. Ambtenaren van de forensische opsporing verrichtten een nader onderzoek in onder andere de woning van het verdachte echtpaar en op andere plaatsen buiten het huis. Daarbij zijn bloedsporen ontdekt die vervolgens naar het buitenland zijn gestuurd voor DNA-onderzoek. Uit dit onderzoek is onomstotelijk komen vast te staan dat de gevonden bloedsporen zowel binnen als buiten de woning van de verdachten, afkomstig zijn van het slachtoffer Eduard Goudland.
Het unieke van deze zaak is dat door middel van DNA-onderzoek er bewijsmateriaal is geproduceerd. In deze zaak is een gerechtelijk vooronderzoek gepleegd door de rechter-commissaris. De verdachten werden wederom gearresteerd. Het vermoeden bestaat dat de verdachten het slachtoffer met een eind hout of een sterk voorwerp aan zijn hoofd hebben geslagen. Sandhia is intussen 34 weken in verwachting voor haar vierde kind. De verdachten worden in rechte bijgestaan door de raadslieden Raoul Lobo en Frank Truideman. Op 31 juli zal de magistraat enkele getuigen, waaronder ook de echtgenote van het slachtoffer, horen.
FR

error: Kopiëren mag niet!