DNL wil landelijk 4 tot 5 zetels behalen

De verkiezingen van mei 2015 zullen een aantal verrassingen met zich meebrengen. In de afgelopen periode zijn verschillende partijen overgegaan tot een samenwerking om de maximale zetelwinst te behalen, terwijl anderen zoals bij alle voorgaande verkiezingen, nieuwe politieke organisaties hebben opgericht. Anderen treden weer terug tot hun oude partij, maar stappen binnen de kortste tijd weer eruit voor de kleinste misstanden. De Nieuwe Leeuw (DNL) is daarnaast ook niet stil gebleven. Hoofdbestuurslid en penningmeester van de partij, Yerry Khoesial, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat zijn partij ernaar streeft om landelijk 4 tot 5 parlementaire zetels te behalen. DNL draagt volgens Khoesial positieve impulsen uit en wenst een positieve attitude uit te stralen, wat zal moeten resulteren in het herstel van het vertrouwen in de Surinaamse politiek, in Surinaamse politici, maar bovenal in het eigen kunnen van de Surinaamse mens. De partij streeft naar een beter Suriname met een nieuw gezicht, nieuwe denkwijze en vooral de indamming van corruptie in dit land. Het hoofdbestuur van DNL bestaat uit 19 leden, terwijl zij voor het laatst landelijk over 382 kernen beschikte. ‘In Nickerie is de partij het sterkst, omdat de partij daar een groot aantal kernen heeft’, aldus Khoesial.
Deze cijfers zijn volgens Khoesial wel behoorlijk groot om zetelwinst te behalen. DNL is volgens het hoofdbestuurslid 1 van de eerste partijen die een website heeft opgezet om alle informatie voor kiezers beschikbaar te stellen. Over de samenwerking met andere politieke organisaties was Khoesial wel kort. De DNL is volgens Khoesial inderdaad bezig te onderhandelen met andere politieke organisaties voor mogelijke samenwerking. Niets wordt volgens de penningmeester uitgesloten. Volgens Khoesial hebben de traditionele partijen er een gewoonte van gemaakt om steeds maar beloften te doen aan het volk, welke zelden zijn nagekomen. Wonderbaarlijk is het volgens hem hoe het ze desondanks steeds weer is gelukt om de kiezer te strikken. Dit vaak onder de mom van ‘geef ons een laatste kans, want we hebben geleerd van onze fouten.’ Na ettelijk gegeven kansen is het electoraat thans beu geworden van dit kiezersbedrog en hebben velen het geloof in politici opgegeven, zoals ook duidelijk is gebleken uit de resultaten van het recentelijk Idos-onderzoek. De proclamatie van DNL vond plaats op 19 februari 2012 in het Mata Gauri Centrum, nadat de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) van Dilip Sardjoe opging in de Nationale Democratische Partij (NDP).
FR

error: Kopiëren mag niet!