‘Mensen krijgen er gewoon rillingen van’

De verdachte Guillermo Kabelefodi mag van kantonrechter Marie Mettendaf 3 jaar en 6 maanden brommen. Kabelefodi heeft op 11 juli 2012 samen met nog twee onbekende comparanten een roofoverval gepleegd in de bar van het slachtoffer K.K. Hierbij hebben zij een gouden halsketting van de benadeelde G.K. weggenomen. De verdachte is daarna ondergedoken en werd in april 2014 uiteindelijk aangehouden. De verdachte gaf in eerste instantie toe dat hij de beroving had gepleegd. Achteraf gaf hij aan dat er helemaal geen wapens waren gebruikt. Daarna verklaarde hij dat de taxichauffeur alles van de beroving afwist.
Alle twee slachtoffers herkenden de verdachte positief. Zij gaven aan dat de verdachte eerst alleen eten in de bar was gaan kopen. Na een half uur kwam hij terug met zijn comparanten. Kabelefodi had een jachtgeweer met afgezaagde loop en zijn comparanten waren met een vuistvuurwapen en een sabel gewapend. Kabelefodi sloeg K.K. twee keren met het jachtgeweer op zijn hoofd. Hierna rukte hij de gouden halsketting van G.K. weg. Doordat de mensen in de bar zich hevig begonnen te verzetten, waren de rovers genoodzaakt te vluchten. Volgens het medisch rapport heeft K.K. een snijwond met een diepte van 4 centimeters op zijn hoofd opgelopen. Hij heeft twee jaar later nog steeds last ervan. Openbare aanklager Reshmi Rathipal heeft herhaaldelijk aangegeven dat de verdachte erg zenuwachtig bij haar overkwam en dat zij door zijn tegenstrijdige verklaringen helemaal geen reden heeft om hem te geloven. De magistraat vindt beroving een ernstig feit. “Mensen krijgen er gewoon rillingen van”, aldus de magistraat. Zij ging echter niet mee met de strafeis van 4 jaar.
FR

error: Kopiëren mag niet!