Nieuwe directeur CPI: ‘Ik heb geen toverstok in de hand’

De nieuwe directeur van de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma, Otmar Ling, geeft aan dat de leiding van het ministerie van Justitie en Politie hem heeft aangesteld als directeur van de inrichting, nadat twee directieleden werden ontheven. De leiding van Juspol heeft Ling geselecteerd om de opengevallen post in te vullen aangezien hij hiërarchisch bekeken de oudste onderdirecteur is en logischerwijs opschuift voor die functie. ‘Op zich is leiding geven hetzelfde als managen, de zaak onder controle krijgen en je werk op de juiste wijze doen. Een ding moet duidelijk zijn en dat is dat ik niet met een toverstok in de hand naar Santo Boma ben gekomen. De bedoeling is dat er een proces op gang gebracht wordt, samen met het personeel om het gewenste doel na te streven’, aldus de directeur.
‘Ik ben slechts de gezagvoerder’
Het eerste waarmee Ling wil beginnen, is om weer eenheid, saamhorigheid en een goede werksfeer binnen de inrichting op te bouwen, want dat deel is de laatste tijd een beetje verwaterd. ‘Heel belangrijk is te weten dat ik slechts de gezagvoerder aan boord ben, maar dat wij, dus het totale personeel, de job samen moeten klaren.’ Voor Ling, die voorheen onderdirecteur was van de strafinrichting Hazard te Nickerie, is het bekend terrein. Het enige is dat alle inrichtingen hun eigen merkwaardigheden hebben. Dit jaar maakt hij zijn 25 overheidsdienstjaren rond. Daarbij heeft hij tien jaren gediend als onderdirecteur van Hazard. ‘Ik ben iemand die probeert het werk te doen zoals het mij is opgedragen en samen moeten wij de job klaren’, aldus Ling.
Saskia Bandhan

Otmar Ling
Otmar Ling

error: Kopiëren mag niet!