Voorlopige hechtenis kassierster Tulip Supermarket opgeschort

De 25-jarige Tolwatie K., die als kassierster bij Tulip Supermarket werkzaam was, is gisteren door kantonrechter Albert Ramnewash voorlopig in vrijheid gesteld. Zij wordt ervan verdacht in de periode van februari 2014 tot en met 28 mei 2014 een bedrag van SRD 48.452 te hebben verduisterd. Zij was in deze periode als kassierster werkzaam bij de supermarkt en heeft zo telkens het geld weggenomen. De supervisor van het warenhuis vertelde in de rechtszaal dat de verdachte op de afdeling drugsstore en de sportafdeling als kassierster werkte. Zij vond een opening in het computersysteem en kon gemakkelijk het geld wegnemen. Volgens de supervisor bestudeerde de verdachte het systeem dusdanig dat zij bij een price-check uitlogde en daarna meteen inlogde met een andere gebruikersnaam, waardoor het leek alsof zij een bon had uitgegeven.
De verdachte ontkent nog steeds zo een groot bedrag te hebben weggenomen. Zij gaf aan een bedrag van SRD 3000 te hebben verduisterd. Volgens haar zou de eigenaar van het bedrijf haar onnodig bezwaren. De schoonmoeder van de verdachte gaf aan dat zij met de eigenaar van Tulip had afgesproken om een bedrag van US$6000 terug te betalen. Dit geld had zij opgebracht door het verhuren van appartementen. De supervisor van Tulip heeft volgens raadsman Irwin Kanhai ook bij de politie aangegeven dat de afdelingen vanaf de oprichting te maken hebben gehad met verduistering van gelden. Dat was voordat de verdachte daar werkzaam was. Bovendien zou de verdachte een zes maanden oude baby hebben voor wie zij zou moeten zorgen. De magistraat gaf de verdachte te kennen dat hij eventueel een hogere straf kan opleggen dan de tijd dat zij doorgebracht heeft in voorarrest. Op 12 augustus komt het Openbaar Ministerie met een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!