Raadsvrouw pleit voor mildere straf voor Braziliaanse roofverdachte

Raadsvrouw Reshma Garib heeft kantonrechter Maytrie Kuldipsingh gevraagd om een mildere straf op te leggen aan de Braziliaan Jailson D. De verdachte heeft op 5 en 6 september 2013 zich verschillende keren schuldig gemaakt aan roofovervallen in het district Sipaliwini. Hij heeft tezamen en in vereniging met tot nog nu toe onbekende landgenoten de winkelier J. op brute wijze beroofd. De benadeelde heeft bij de politie aangegeven dat hij de verdachte als een vaste klant kent. De verdachte nam vaker goederen bij hem op rekening en had een schuld van Euro 800 bij hem. Jailson kwam op 5 september samen met zijn comparant in de winkel om inkopen te doen. Op een gegeven moment haalde Jailson een mes tevoorschijn en drukte dit tegen de keel van J.
De benadeelde J. werd gedwongen om al zijn geld af te staan. Hierbij werd hij meerdere malen met de platte kant van een houwer geslagen. De comparant van Jailson had een jachtgeweer bij zich en schoot hiermee gericht op de winkelier. De benadeelde liep hierdoor ook nog schotverwondingen op aan zijn rechterbovenarm. De buit bij de roof was klein, waardoor besloten werd om dezelfde winkelier wederom op 6 september te beroven. Volgens de raadsvrouw had de verdachte onder bedreiging van zijn comparanten gehandeld. Hij zou zelf eerder door deze comparanten zijn beroofd, waardoor hij zelf een snijwond had opgelopen. De verdachte zou dan een kleiner aandeel bij de beroving hebben gehad. Volgens openbare aanklager Roy Elgin gaat de verklaring van de verdachte niet op. Indien de verdachte alleen de benadeelde moest afleiden, moest hij volgens Elgin de buit niet hebben meegenomen. Hij was daarnaast samen met de anderen weggevlucht naar de schuilplaats. Hij heeft daarom een celstraf van tien jaar gevorderd. Op 21 juli komt er vonnis in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!