Meesteroplichter aangehouden

Met de aanhouding van de verdachte Oedelprekash C. is zeer waarschijnlijk één van de grootste oplichtingzaken van de afgelopen jaren opgelost. De verdachte heeft zich, met medeneming van valse machtigingen, begeven naar een notaris. Ingevolge die valse machtigingen zou hij gemachtigd zijn door een bepaalde familie om een bijkans 300 hectare groot perceel te verkopen. De verdachte wist de notaris om de tuin te leiden. Oedelprekash zag kans om het perceel in eerste instantie over te dragen op naam van een stichting welke aan hem ‘toebehoorde’. Vervolgens ging hij op zoek naar een koper voor het perceel. Die koper vond de verdachte in een gerenommeerd makelaarskantoor. Het makelaarskantoor betaalde grif 500.000 euro als voorschot. Kort na die transactie rook de familie aan wie het perceel eigenlijk toebehoorde, lont en deed aangifte bij de afdeling Fraude van de politie. De verdachte werd hierna in de graag gevat. Tot verbazing van de opsporing bleek de 500.000 euro die hij kort daarvoor had ontvangen, te zijn verdampt. Er is wel beslag gelegd op enige voertuigen die de oplichter kort na de transactie voor zijn vriendin bleek te hebben gekocht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!