Pertjajah Luhur verstrekt voedselpakketten aan moskeeën

2voedeselpakket 1In het kader van de vastenmaand Ramadan geeft de Pertajajah Luhur (PL) voedselpakketten aan de diverse moskeeën. Traditioneel doet de partij elk jaar weer een geste aan de moslimbroeders en -zusters. De Pertjajah Luhur ziet het als een verantwoordelijkheid om in deze maand de moskeegangers extra te ondersteunen. Volgens de Islam moeten zij, die het kunnen missen, een bijdrage leveren om de sociaal zwakkeren aan voedsel te helpen gedurende de vastenmaand Ramadan. Moskeeën over het hele land, van Marowijne tot Nickerie, worden door de partij bedacht met de voedselpakketten. De kernen van de partij zorgen ervoor dat de pakketten samengesteld worden, en zijn ook verantwoordelijk voor de distributie naar de moskeeën in hun omgeving.
In een Ramadanboodschap heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo aangegeven dat een belangrijk aspect van de maand Ramadan en het vasten is, dat het ons leert medeleven te hebben met de armen of anderen die in welk opzicht dan ook minder bedeeld zijn. Het is belangrijk dat wij mensen aan elkaar denken en rekening houden met elkaar, zodat we liefde en barmhartigheid voor elkaar ontwikkelen en elkaar als gelijke zien. Het leert ons respect ten aanzien van de mede mens en de Schepper.
De Pertjah Luhur doet een beroep op niet-moslims, om alle ondersteuning te geven aan de moslimbroeders en -zusters die vasten.

error: Kopiëren mag niet!