Dode genoteerd door hevige rukwinden

De gewestelijke politiecommandant van Nickerie, Stanley Benschop, geeft aan dat er een dode is te betreuren als gevolg van de rukwinden van afgelopen zondag. De 49-jarige Ananddew Creton liet het leven, toen een boom op hem viel. Omstreeks 12.30 uur was deze man bezig met landbouwactiviteiten op zijn kostgrond tegenover het dorp Oreala langs de Corantijnrivier. Op een gegeven moment begon het heel hard te waaien waardoor de landbouwer genoodzaakt was om zijn boot beter vast te maken. Terwijl hij hiermee bezig was, is een boom op hem omgevallen waardoor hij ter plekke het leven heeft gelaten. Naast deze dode geeft Benschop aan dat er nog vier gewonden zijn genoteerd in Nieuw Nickerie. Een heeft een beenfractuur opgelopen, de tweede heeft een armfractuur en twee personen hebben lichte letsels opgelopen. ‘Wij hebben voorlopig alles volledig onder controle. Waar de nood het hoogste is, daar pakken we als eerste aan om zo de trap verder af te dalen,’ zegt de topman van Nickerie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!