Tariefsverhoging gevraagd door bushouders

De Particuliere Lijnbushouderorganisatie (PLO) heeft afgelopen week een algemene jaarlijkse vergadering gehouden. Dit heeft de ondervoorzitter van de bushoudersbond, R. Paricius, bevestigd. Tijdens de vergadering zijn er enkele nijpende onderwerpen behandeld, geeft hij te kennen aan Dagblad Suriname. De bushouders willen dat er een tariefsverhoging komt, omdat zij met het huidige tarief niet uitkomen. Ook is er tijdens de vergadering naar voren gebracht dat de overheid en met name het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft verzuimd bushaltes te plaatsen voor de particuliere lijnbushouders. ‘Elke keer worden buschauffeurs door politieagenten van hun plek verwijderd, omdat zij in de weg staan’, vertelt de ondervoorzitter. De bond wacht al langer dan een jaar op deze bushaltes.
Verder wil de PLO dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme regels maakt voor de passagiers. Deze regels moeten op schrift gesteld zijn, zegt Paricius. ‘Er zijn passagiers die zonder te betalen uitstappen.’ Op weekbasis derven de bushouders aan inkomsten door de wanbetaling van passagiers, geeft Paricius aan. De bushoudersorganisatie heeft een aantal keren gevraagd naar de op schrift gestelde regels voor passagiers, maar tot heden zijn er geen acties ondernomen door TCT. Dit verzoek is al bijkans zes jaren geleden door de PLO gedaan, maar er komt nog steeds niets uit de bus. ‘De overheid wil niet met een tariefsverhoging komen, maar wil de passagiers wel beschermen door geen regels te stellen’, aldus de ondervoorzitter. De vergadering wordt elk jaar gehouden, zodat de leden van de bushoudersbond aandachtspunten naar voren kunnen brengen.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!