Dronken autobestuurder rijdt huizen te Asigron aan

Een bestuurder van een Mitsubishi Pajero is dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur in botsing gekomen met twee huizen in het dorp Asigron te Brokopondo. De politie meldt dat de schade aan beide woningen aanzienlijk is. Uit het onderzoek blijkt dat de autobestuurder onder invloed van alcohol was en bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij is ter ontnuchtering opgehouden. Deze bestuurder werd overgebracht naar politiepost De Nieuwe Grond voor een blaastest. Het resultaat van de test is vooralsnog niet bekend. De hulpofficier zal na afstemming met het Openbaar Ministerie verdere beslissingen nemen. De automobilist heeft zich schuldig gemaakt aan onverantwoord rijden. Voor dit feit staat een geldboete van SRD 500 en op het rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs staat een geldboete van SRD 750. Bij rijden zonder een rijbewijs en rijden onder invloed vergoedt de verzekering de schade niet. Dit betekent dat de verdachte de schade aan de woningen ook moet vergoeden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!