Suriname drie advocaten rijker

1 Suriname nog drie advocaten rijkerHet Hof van Justitie heeft op vrijdag 27 juni mr. Lilian Olmberg- Soesman, mr. Araldo Codrington en mr. Harold Belfor beëdigd als advocaat. Deze drie nieuwbakken advocaten hebben lang moeten wachten op dit moment. De Hof-president, Iwan Rasoelbaks, gaf de pas benoemde advocaten de nodige adviezen en kneepjes van het vak mee. ‘Laat het recht uw passie zijn. Wij maken geen recht, wij vinden recht. Het recht bestaat al, wij moeten ernaar zoeken. Het zoeken duurt vaak wel enige tijd’, aldus de Hof-president.
Suriname telt momenteel 169 advocaten inclusief de 3 nieuwe leden. Rasoelbaks gaf verder aan dat er nog 28 personen in feite zitten te wachten op hun toelating. Ten aanzien van de toelatingen meent het Hof dat er duidelijkheid hierin wordt gebracht middels het samenstellen van een brochure, waarin de procedure is verwerkt. Deze brochure zal binnenkort digitaal beschikbaar zijn voor distributie onder de advocaten; dit zal geschieden door tussenkomst van de Orde van de Advocaten. Elke kandidaat die reeds een verzoek tot toelating bij het hof heeft ingediend zal daarbij een brochure meekrijgen. Rasoelbaks gaf aan dat er ook een tuchtcollege zal komen, welke de tarieven van de advocaten in de gaten kan houden. Er is momenteel geen sprake van uniformiteit.
De procureur-generaal, Soebhas Punwasi, benadrukte dat theoretische kennis van de universiteit belangrijk is, maar dat er verdere scholing nodig is voor de advocatuur. Verder gaf de pg de nieuwe leden mee dat advocaten een juiste houding moeten hebben bij het uitoefenen van hun beroep en zich tot het uiterste moeten inspannen bij het behartigen van de belangen van hun cliënten.
Deken van de advocatuur, Harish Monorath, heette de 3 nieuwe toegelaten leden welkom. Ook hij heeft de nodige zaken belicht. ‘Een advocaat is trots op zijn beroep, het is een mooi en waardig beroep. Het is tevens een beroep met traditie’, stelde hij.
Lilian Olmberg- Soesman heeft zich gespecialiseerd in Bouwkunde en in Energie. Zij heeft stage gelopen bij advocaat Oscar Koulen. Mr. Belfor was eerder advocaat in Nederland. Hij is thans ook in Suriname beëindigd als advocaat en mr. Codrington heeft zijn stage gedaan bij Advocatenkantoor Lim A Po.

error: Kopiëren mag niet!