Uitbreiding waterleidingnet te Tambaredjo

Uitbreiding waterleidingsnet te Tambharedjo.1Het aannemingsbedrijf, M.G. Roshan, heeft in opdracht van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen gistermorgen een aanvang gemaakt met het aanleggen van een distributienet over een lengte van ongeveer 6000 meters. De buis wordt getrokken vanuit de Catharina Sophiastraat naar de Tambharedjoweg (2800 m) vervolgens de Smithfieldweg (1600 m) en gedeeltelijk Jossiekreekweg (2700 m).
Met dit project wordt de drinkwatervoorziening in het district Saramacca aanzienlijk verbeterd. Bijkans 90 gezinnen worden geholpen en ook de OS Tambaredjo ligt in het gebied. De bewoners waren gewezen op regenwater.
Districtscommissaris Ravin Jiawan oriënteerde zich ter plaatse tijdens de aanvang van de werkzaamheden. De burgervader zegt dat het een opluchting is voor deze burgers om water te krijgen uit de kraan. Nadat de hoofdbuis is aangelegd, zullen de huisaansluitingen plaatsvinden, waarna de burgers water zullen krijgen. Er zijn nog meer gebieden die geen water hebben. De dc hoopt dat ook die gebieden voorzien zullen worden van goed drinkwater. Vermeldenswaard is dat de bewoners van Damboentongweg laatst ook zijn aangesloten op het waterleidingnet.

error: Kopiëren mag niet!