Parmessar: “Er is geen sprake van een calamiteit”

De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, is zich op woensdagmiddag persoonlijk gaan oriënteren bij de Carolinabrug. Deze brug is dinsdag 24 juni rond half vier in de middag aangevaren door een ponton van Balast Nedam. Na de aanvaring is de minister gelijk in kennis gesteld over het gebeuren. Hij is blij dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan en is de mening toegedaan dat de vaargeul als eerste vrijgemaakt moet worden. “De Surinamerivier is een belangrijke verbinding voor de aanvoer van onder andere bouwmaterialen naar Paramaribo. Als de vaargeul vrijgemaakt wordt, kan de scheepvaart voor economische doeleinden weer normaal plaatsvinden”, merkte de minister op.
Een consortium van ingenieurs (SUNECON, NV Rustwijk en Rustwijk, Firm Engineering en Prosur NV) is belast met de directievoering en begeleiding van de bouw van de nieuwe Carolinabrug. Volgens Orlando Popken, Construction Manager van het consortium van ingenieurs, is de oorzaak van de aanvaring nog niet bekend. “Het onderzoek wordt samen met de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) verricht. Momenteel nemen zij nog de materiele schade op. Nu ziet het er vrij erg uit, maar na het rapport kan een exacte uitspraak gedaan worden”, gaf Popken te kennen. Ook de Districtscommissaris van Para, Jerry Miranda is blij dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. Echter doet hij wel een beroep op de gemeenschap om de aanwijzingen van de bevoegde autoriteiten stipt te volgen.
Om een beeld te krijgen van het puin dat onder water ligt zijn duikers bezig video-opnames te maken. De voorbereidingen om alles op te ruimen worden reeds getroffen. “De nodige machines worden al gemobiliseerd, zodat een aanvang gemaakt kan worden met de opruiming”, stelde de minister de aanwezige pers gerust. Volgens hem kan niet gesproken worden over een calamiteit, omdat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. Het gaat in deze alleen om materiele schade van de oude brug die toch opgeruimd zou moeten worden.

error: Kopiëren mag niet!