“Mi go kirie a pikin dies tide”

Kantonrechter Robert Praag heeft de verdachte Angela Pinas voor zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk veroordeeld. Zij heeft haar tienjarige buurmeisje uit woede kapverwondingen met een houwer toegebracht aan de achterkant van haar rechteroor. Volgens de moeder van het kind was zij die bewuste dag thuis was toen haar buurvrouw Angela bij haar deur kwam aankloppen. De buurvrouw vertelde dat de 12-jarige broer van het slachtoffer naar de woning van de buurvrouw was gegaan en dat hij hierbij eten had verspild. De moeder gaf de buurvrouw te kennen dat als de kinderen haar nog een keer lastig vallen, zij hun een pakslaag mag geven. Het slachtoffer, dat hoorde dat haar broer naar het huis van de buurvrouw was gegaan, besloot haar broer te gaan halen. Daar aangekomen werd zij uit woede door de verdachte geslagen. Zij pakte een houwer en rende achter het slachtoffer aan. “Mi go kirie a pikin dies tide’, schreeuwde de verdachte. Het slachtoffer kwam in een goot terecht. Zij werd door de verdachte eruit gehaald, waarbij Angela de slagen met het wapen toebracht. Van haar zoontje begreep de moeder later dat hij door de zoon van de verdachte gevraagd was om iets thuis bij hem te gaan eten. De verdachte ontkende met een houwer geslagen te hebben. Volgens Angela zou het kind bij het wegrennen tegen een zinkplaat zijn aangekomen, waardoor zij de verwondingen opliep. Zij gaf wel toe met een 1×2 lat te hebben geslagen. Echter geven een aantal getuigen aan gezien te hebben hoe zij eerst met een kabel en daarna met een houwer heeft geslagen. De magistraat vonniste conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!