Zeg nee tegen pesten

IFGister was het de tweede dag en de tweede school, de Kargi Vishnudattschool, die bezocht werd door de organisatie Dream Big Consultancy dat achter het project staat ‘Vechten tegen pesten’. De leerlingen van alle leerjaren, ook de kleuters, werd voorgehouden wat pesten is en dat zij door een ander te pesten hen pijn kunnen doen. Op een heel educatieve en kindvriendelijke manier werd de leerlingen bijgebracht wat pesten is en hoe met pesten om te gaan. Ook werden er flyers uitgedeeld aan de leerlingen en posters opgehangen om hen te blijven herinneren om niet te pesten.
Het hoofd van de school, Haidy Lindveld, sprak heel lovend over dit project en draagt het een warm hart toe. ‘Als leerkracht wordt je dagelijks geconfronteerd met gevallen, waarbij kinderen worden gepest en het is goed om hen zo jong te confronteren met deze zaken. Leerlingen van alle leerjaren worden voorgelicht over pesten en dit vind ik best positief, zodat zij weten hoe om te gaan met een ander’, aldus het hoofd van de school. Volgens haar zal dit project zeker een steentje bijdragen om het pestgedrag te verminderen.
Volgens de initiatiefnemer Andresa Hunsel worden ook de kinderen van de kleuterklassen voorgelicht, omdat ook zij in een situatie terecht kunnen komen waarbij zij niet weten wat te doen. Men wil hen weerbaar maken hiervoor. Hunsel gaf verder aan dat de organisatie veel verder wil met dit project en ook de voj-scholen en scholen in de districten wil bereiken. Het zal helemaal echter afhangen van de reacties en als er behoefte is.
Dream Big Consultancy is een jonge onderneming, welke zich bezighoudt met het geven van adviezen en trainingen op het gebied van marketing, HRM en projecten met een sociaal karakter, welke duurzame gemeenschapsontwikkeling bevorderen.
DA

error: Kopiëren mag niet!