Itqon Opleidingsinstituut levert 6de lichting geslaagden af

ItqonOp zaterdag 21 juni 2014 heeft Itqon Opleidingsinstituut het opleidingsjaar 2013/2014 feestelijk afgesloten met een 6de lichting geslaagden. Deze hebben zich op basis en op middelbaar niveau bekwaamd in de Islamleer en de Arabische taal. In totaal hebben 21 studenten de basisopleiding afgerond. De eerste fase van de middelbare opleiding werd afgerond door 10 studenten, terwijl 12 studenten de tweede fase met succes hebben afgesloten.
Op de basisopleiding worden de studenten de basisbeginselen van de Islam bijgebracht, waardoor de student onder andere kennis opdoet over de islamitische geloofsleer, kennis verkrijgt van de levensgeschiedenis van de profeet Muhammad, zelfstandig de gebeden kan verrichten en de Koran kan reciteren.
Op de middelbare opleiding wordt dieper ingegaan in de vraagstukken van de geloofsleer en de dagelijkse praktijk van de moslim, zoals het vasten, de zakaat (verplichte liefdadigheid) en de bedevaart. Maar ook de karaktereigenschappen van een moslim en ethiek worden belicht. De studenten bekwamen zich verder in de Arabische taal, met name de grammatica en conversatie.
De opleidingen zijn toegankelijk voor een ieder die wil weten wat de Islam precies inhoudt, ongeacht geloofsovertuiging, geslacht, denominatie of organisatie. Zodoende vervullen de opleidingen een brugfunctie en leveren ze een bijdrage aan het bevorderen van onderling begrip en saamhorigheid. De afsluiting was direct ook een goed moment van voorbereiding op de komende Islamitische vastenmaand Ramadan.

error: Kopiëren mag niet!