4 jeugdigen aangehouden en ingesloten voor diefstal auto

Vier jeugdigen van 16 en 15 jaar oud zijn vanochtend door de politie van bureau Munder aangehouden. De politie kreeg een melding binnen dat vier personen bezig waren een auto uit een erf te stoten aan de Doewatrastraat. De politie ging op onderzoek uit. Toen de politieauto in de Doewatrastraat was zagen de politie ambtenaren een wit gelakte personenauto wegrijden. De politie zette vervolgens de achtervolging in. De chauffeur van de witte auto begon toen hard te rijden. Tijdens die wilde achtervolging is de witte auto tegen een ander voertuig aangekomen. Bij die gelegenheid sprong een van de inzittenden uit de auto. Hij is toen aangehouden. De personen in de wit gelakte auto zetten hun vlucht voort en aan de Ringweg, ter hoogte van de Boerbuitenweg, belandde de auto in een langs de weg lopende goot en de drie inzittenden werden aangehouden. Toen bleek dat de vier verdachten jeugdigen waren. Voorts dat 1 van deze verdachten een jongere broer van de eigenaresse van de auto is. Hij had de auto, samen met zijn drie vrienden, uit zijn erf gestoten ten einde met die weg te rijden. Hij had geen toestemming van de auto eigenaresse om haar voertuig De auto is vrij nieuw en de schade daaraan is aanzienlijk. De jeugdigen zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld en de zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. De inverzekering gestelden worden onder andere verdacht van gekwalificeerde diefstal.

error: Kopiëren mag niet!