Naambord Plein Stichting 10 oktober vernield

1Naambord Plein van stg.1Dit jaar zullen Marrons 254 jaar gedenken van de dag waarop er vrede is gesloten tussen hen en de slavenhouders in Suriname. Mentale slavernij is een vorm die nog heden ten dage te zien en voelbaar is binnen onze samenleving. In voorbereiding naar 10 oktober 2014 toe in Suriname, is het logistieke team van de stichting bezig geweest met het gebied in en rondom het plein in kaart te brengen. De ontdekking dat het naambord van zijn plaats is gehaald en dusdanig is vernield, is een onaangename verrassing geweest. Een trend die niet alleen bij naamborden te merken is, maar ook bij gebouwen waarop men volop posters behangt en niet al te moreelvormende teksten bespuit. Voorzitter Leo Atomang zegt dat als hij hierop moet reageren hij wil verwijzen naar het motto van 2013, namelijk: ‘zelfrespect begint bij sabi yu seefie’. De stichting zal het naambord wederom bevestigen met nu betere veiligheidsingrepen.

error: Kopiëren mag niet!