Mastertrainingen Rekenen voor lager onderwijs gestart

1 Mastertrainingen Rekenen voor het lager onderwijs gestart.1Maandag zijn de mastertrainingen voor het vak Rekenen/Wiskunde leerjaar 5 (voorheen 3de klas) begonnen. In totaal worden 35 leerkrachten opgeleid tot mastertrainers. Deze mastertrainers zullen daarna alle leerkrachten in Suriname opleiden in de nieuwe rekenmethode ‘Plezier in rekenen’. Bij de start van het nieuwe schooljaar in oktober, zullen de leerlingen van leerjaar 5 met deze nieuwe rekenmethode werken. Vandaag is er ook een speciale training voor de onderwijsinspecteurs van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Directeur Peneux gaf tijdens de opening van de training gisteren aan, dat de nieuwe boeken ook in het binnenland verstrekt worden en alle kinderen dezelfde kansen krijgen.
Met de mastertrainingen zet het tweede Basic Education Improvement Program (2nd BEIP) gestaag het traject voor het vernieuwen van het lager onderwijs voort. Vanaf leerjaar 1 tot en met leerjaar 4 (voorheen kleuter A tot en met 2de klas) is de nieuwe methode al geïmplementeerd en werken de kinderen met de nieuwe boeken. Het tweede BEIP waarborgt met deze steeds terugkomende mastertrainingen de kwaliteit van het vernieuwingsproces. Heyliger van het opleidingsinstituut is dan ook erg blij met de actieve participatie en enthousiasme van de mastertrainers.
Het Basic Education Improvement Program is een meerjarig onderwijsvernieuwingsprogramma van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling met een lening van de Inter-American Development Bank. Het is een uitvoerende unit van het ministerie en werkt nauw samen met alle relevante afdelingen van het Minov in het ontwikkelingstraject.

error: Kopiëren mag niet!