Roofverdachte was door comparant gegijzeld

De roofverdachte, Winston W., moest zich gisteren voor kantonrechter Albert Ramnewash verantwoorden. Hij heeft in de vroege ochtend van 13 februari 2014 tezamen en vereniging met een zekere Bob een beroving gepleegd in een winkel annex woning. De verdachte gaf toe op de locatie aanwezig te zijn geweest, maar hij gaf aan dat hij zelf slachtoffer van Bob is geweest. Bob had hem namelijk gegijzeld en verplicht om de beroving samen met hem te plegen, omdat hij Bob nog wat geld verschuldigd was. Winston is drugsgebruiker en kocht vaker drugs bij Bob, waardoor hij een forse rekening had opgebouwd.
De rovers hadden twee van de slachtoffers opgewacht. Nadat een slachtoffer de deur van de woning opendeed, werden zij door de criminelen overrompeld. Nadat de rovers de bezittingen van de twee slachtoffers hadden afgepakt, begaven zij zich naar de bovenverdieping van de woning. Hier werden de overige twee slachtoffers met tie-wrap vastgebonden en van hun bezittingen beroofd. Eén van de vrouwelijke slachtoffers gaf zelfs aan dat zij onzedelijk door een van de rovers was betast. Zij werden in hulpeloze toestand achtergelaten. Volgens de verbalisanten werd de verdachte met een jachtgeweer en drie scherpe patronen aan de achterkant van de woning aangetroffen. Hij werd door een militair gesignaleerd toen hij doende was een schuilplaats te zoeken. Op 15 juli wordt deze zaak verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!