RGD-artsen zeggen dienstverlening per 1 juli op indien geen vergoeding volgt

De artsen in dienst van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zijn reeds zes maanden niet uitbetaald voor diensten van het Basis Zorgsysteem. Indien die artsen voor 1 juli niet worden uitbetaald, zullen ze de dienstverlening stopzetten voor die categorie patiënten, zegt Jules Cruden, voorzitter van Vereniging van RGD Artsen (VRA).
Het geduld van de artsen is opgeraakt, gezien het feit er nog geen zicht is wanneer de vergoedingen zullen worden overgemaakt. In een schrijven geeft de VRA aan dat de leiding van de RGD op eigen wijze een nieuwe loonstructuur heeft laten ontwikkelen zonder de artsen in kennis te hebben gesteld. Weliswaar waren er enkele interviews met artsen in dienst van deze stichting.
‘De artsen hebben bij de invoering van het Basis Zorgsysteem altijd hun volle ondersteuning toegezegd, echter dreigt door wanbetaling van de dienstverleners het gelijkwaardigheidsbeginsel van gelijkwaardige zorg voor iedere Surinamer op deze wijze verloren te gaan’, zegt de VRA.
Een verzoek om een spoedonderhoud en een gesteld ultimatum hebben geresulteerd in een uitnodiging van de leiding van de RGD voor een datum na meer dan drie weken. Wel zegt de VRA dat de RGD de vergoedingen van de verzekeringsmaatschappij ontvangt, echter gaat het ergens mis bij de leiding.

error: Kopiëren mag niet!