Milton Top nieuwe directeur IOL

Miltop Top nieuwe IOL directeurMilton Top is vanaf 1 juli officieel de nieuwe directeur op het Instituut voor Opleidingen van Leraren (IOL). De nieuwbakken directeur en de raad van toezicht werd gisteren door de minister van onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin, geïnstalleerd. Top en de raad van toezicht kijken beiden uit naar een goede samenwerking, met als doel het IOL naar grotere hoogte te brengen.
Linda Rozenblad Sairras, die drie jaar waarnam als directeur op het IOL, solliciteerde ook voor de functie van directeur, maar werd gepasseerd. Adhin zegt dat het geen verrassing voor de waarnemend directeur is dat ze vervangen zou worden. ‘Zes maanden geleden is Sairras opgeroepen en ze is zelfs drie keer op het ministerie geweest voor gesprekken, echter bleef de situatie op het IOL hetzelfde.’ Een van de voortdurende klachten op het IOL is dat studenten jarenlang niet kunnen afstuderen door nalatigheid van docenten. De raad zal de kwaliteit van het IOL moeten gaan waarborgen en de directeur voert uit.
Verder ontkent de minister dat zijn ministerie een vrouwonvriendelijk beleid voert. ‘Deze uitspraken worden gedaan door mensen die hun hachje proberen te redden en dan op een sentimentele tour gaan’, zegt Adhin. Op het ministerie zijn er ook vrouwen op topposities, zegt de bewindsman. Zo is de raad van toezicht onder leiding van een vrouw, Lila Gobardhan-Rambocus. De twee resterende leden van de commissie zijn Frank van Dijk en Nadia van Dijk- Plet. ‘De meerderheid van de raad van toezicht bestaat uit vrouwen, geeft de bewindsman als voorbeeld om aan te geven dat zijn ministerie niet vrouwonvriendelijk is.
Op het ministerie van Onderwijs was er de laatste tijd veel kritiek in De Nationale Assemblee. Ook dat de minister een vrouwonvriendelijk beleid voert, kwam aan de orde. De begroting werd, vergeleken met andere ministeries, met minste stemmen goedgekeurd. Volgens Adhin komt de tegenstand doordat er wordt geordend op zijn ministerie. ‘Als je mensen uit hun comfortzone haalt, dan krijg je dit, orde moet komen. Dan krijg je als resultaat dat je begroting met minder stemmen wordt goedgekeurd ja.’

error: Kopiëren mag niet!