Arbeider ontvreemdt houtblokken van bedrijf

Een werkgever heeft aangifte gedaan contra zijn werkgever ter zake verduistering. De eigenaar heeft een houtconcessie. Daarvoor heeft hij twee arbeiders in dienst genomen. Één van de arbeiders, die Skagri genoemd wordt, had afgelopen 2 weken ongeveer 35 stuks letterhout gekapt. De operator zou de gekapte houtblokken naar de landingplaats hebben vervoerd, ter goedkeuring van SBB. Echter raakte de trekker defect waarna de operator richting Paramaribo vertrok voor reparatie. Afgelopen weekend begaf de operator zich wederom op bedoelde plaats en zag dat de houtblokken niet ter plaatse waren. Hij heeft een onderzoek ingesteld en nam bandensporen van een pick-up waar. De arbeiders werden geconfronteerd over de diefstal. Uit verklaring van de arbeider Soke blijkt dat Skagri vermelde houtblokken had weggenomen. De politie van Brokopondo is bezig met de opsporing van Skagri.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!