PVF roept Algoe op tot betere bescherming van agrariërs

De PVF betreurt het ten zeerste dat regeringen tot nu toe geen of weinig aandacht hebben gegeven aan secundaire voorzieningen voor agrariërs. Deze conclusie trekt de PVF nadat de landbouwer Sewradj Nandram overleed door een bestrijdingsmiddel. ‘Het zijn deze mensen die dag en nacht werken om ons te voorzien van voedsel en dan keer op keer worden verwaarloosd. Er zal een wet moeten komen waarin de secundaire voorzieningen van deze groep wordt geregeld zoals pensioen en medische voorzieningen. Dit, omdat een arbeider die geen vrije dagen kende, geen pensioen kende en geen secundaire voorzieningen kende, ons is voorgegaan”, zegt Erak Fatehmohamed, commissaris van de PVF.
De PVF vindt dat alle opeenvolgende regeringen hebben verzuimd om de bescherming van de agrariërs serieus aan te pakken. Fatehmohamed roept daarom de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij op, om de bewustwording onder de agrariërs te bewerkstelligen. Dit kan door workshops en trainingen te verzorgen. ‘Laat deskundigen van het ministerie persoonlijk naar het veld gaan om de agrariërs te voorzien van nodige informatie en tools’, zegt Fatehmohamed. ‘Daarnaast kan het ministerie gratis persoonlijke beschermingsmiddelen verstrekken aan de agrariërs, want vanwege de lage opkoopprijs van padie zijn deze vaak niet in staat om additionele middelen te kopen.’
‘Bescherming van de agrariërs zou ertoe kunnen leiden dat Suriname inderdaad de voedselschuur wordt van het Caribische gebied.’ De PVF roept de agrariërs op om aan de minimale persoonlijke beschermingsvoorwaarden te voldoen.

error: Kopiëren mag niet!