Getuige in strafzaak nog niet gedagvaard

Kantonrechter Danielle Karamatali heeft de strafzaak tegen de van diefstal verdachte Sharina N. en Swamipersad S. uitgesteld naar 23 juni. De magistraat was genoodzaakt dit te doen nadat bleek dat de getuige P.S. nog niet gedagvaard was. Ook zou het volgens de openbare aanklager onduidelijk zijn of deze getuige, die in eerste instantie ook was opgesloten voor zijn betrokkenheid in deze zaak, al op vrije voeten is of niet. De officier van justitie zal dit nu uitzoeken. Beide verdachten staan terecht, omdat zij tezamen en in vereniging in de woning van een neef van Sharina hadden ingebroken. Volgens Sharina had zij een jaar lang een buitenechtelijke relatie met de medeverdachte Swamipersad. Zij is daarom op instructie van hem ertoe over gegaan om de goederen van haar neef weg te nemen. De spullen zou zij op een ander locatie aan Swamipersad hebben afgestaan. Sharina verklaarde dat zij als huishoudster bij de neef werkte, waardoor zij gemakkelijk toegang had tot de sleutel van de woning. Na het plan drie weken lang voorbereid te hebben, besloot zij op een dag het sleutel van de woning weg te nemen. Op een dag toen de eigenaar van het huis niet aanwezig was, heeft zij toegeslagen. Zij nam alle sieraden uit de klerenkasten weg, een geldbedrag van Euro 2.500 en andere spullen. Uit de buit kreeg zij SRD 200 van Swamipersad. Dit geldsbedrag is later door een derde uit de woning van Sharina ontvreemd. De meeste spullen, met uitzondering van de sieraden, zijn wel teruggevonden. Swamipersad heeft bij de voorgeleiding bij de rechter-commissaris Sharina geïnstrueerd om hem niet te bezwaren, omdat hij nog voldoende sieraden en geld had voor haar. Volgens Sharina heeft zij steeds verkeerde stappen ondernomen, omdat zij door de medeverdachte bedreigd werd.
FR

error: Kopiëren mag niet!