Gesprekken vlotten niet tussen bond en leiding Surpost

1 Gesprekken lopen moeizaamVan de bondsvoorzitter bij Surpost, Yone Gorrison, verneemt Dagblad Suriname dat de gesprekken heel moeizaam lopen tussen de bond en de Surpost-leiding. ‘Alles gaat zo traag, ook omdat het ministerie van Financiën de gelden niet vrij maakt’, zegt Gorrison.
Op 20 december hebben leden aangesloten bij de bond van Surpost onder leiding van Yone Gorrison het werk neergelegd, omdat de leiding niet welwillend was om te onderhandelen met de bond. De bond wilde overleg voeren over de collectieve arbeidsovereenkomst die al lang achterhaald is, volgens de bond. De directeur, John Power, stelde voor om ook met de C-47 om de tafel te zitten, omdat er daar sprake is van twee bondsbesturen. Gorrison zegt dat het probleem al is opgelost, omdat er nu alleen gesprekken gaande zijn met de bond onder leiding van de CLO-voorzitter, Ronald Hooghart.
Van Gorrison verneemt de krant dat het personeel al langer dan 4 jaar op hun twk-gelden wacht. ‘Het personeel is ongeduldig, maar wat kunnen we anders doen’, vraagt ze zich af. Surpost verkeert al enkele jaren in financiële problemen. Er is al twee jaren geen salariscorrectie gepleegd. Daarnaast hoeven de arbeiders niet te rekenen op een toelage a SRD 400 per persoon waarop zij conform de collectieve arbeidsovereenkomst in juni aanspraak op maken.

error: Kopiëren mag niet!