Vluchtende verkeerscrimineel verzet zich tegen politie

Een 25-jarige lijnbuschauffeur is op woensdag 11 juni door leden van de afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANPRS) staande gehouden tijdens een verkeerscontrole. Hij gaf aan dat hij in het bezit is van een geldig rijbewijs maar dat hij dat niet kon tonen op dat moment. Men besloot de chauffeur en de bus over te brengen naar het politie bureau de Nieuwe Grond. Ter hoogte van de Emileweg sprong de chauffeur uit de bus en rende hard weg. De politieambtenaren gingen hem achterna. Hij werd een aantal keren gesommeerd te stoppen maar gaf geen gehoor daaraan. Om hem tot andere gedachten te brengen werd een waarschuwingsschot gelost. De chauffeur gaf zich over en werd in de boeien geslagen. Tijdens het afvoeren zag de verdachte enkele van zijn collega’s langs de Indira Ghandiweg staan, die heel wat vulgaire taal slingerden naar de politie. De buschauffeur voelde zich vermoedelijk hierdoor gesterkt en begon zich toen hevig te verzetten. De politie ambtenaren waren genoodzaakt het verzet te breken. Op het bureau is komen vast te staan dat de buschauffeur gevonnist is in verband met zes boetes waarvoor hij in totaal SRD.3200,- moest betalen. Hij verklaarde aan de politie dat hij wist dat hij de vonnissen had vandaar dat hij gevlucht was. Hij wilde namelijk niet opgesloten worden. De aangehouden chauffeur belde met een broer die de boete voor hem betaalt heeft. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de lijnbuschauffeur heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!