‘Tide mi go kiri yu’

De verdachte, Dewkoemar R., moest zich gisteren voor kantonrechter Marie Mettendaf verantwoorden. De bejaarde verdachte heeft zijn 66-jarige vriend F.S met een houwer zwaar lichamelijke letsels toegebracht. Het slachtoffer vertelde in de rechtszaal dat hij Dewkoemar al vier jaren kent. Hij was zo goed met hem bevriend dat hij een houten woning op het perceel waar hij woonde had opgezet, toen de verdachte geen verblijfplaats had. Op die bewuste avond zat hij samen met de verdachte en anderen in zijn woning te borrelen. Toen het laat werd stelde de echtgenote van F.S. voor dat Dewkoemar naar huis moest, omdat hij ook nog stomdronken was.
Toen F.S. lag te slapen, sloeg de verdachte ineens zijn voordeur open. Hij sommeerde het slachtoffer naar beneden te komen. ‘Tide mi go kiri yu’, schreeuwde de verdachte. Na het uiten van enkele krachttermen bracht Dewkoemar het slachtoffer enkele kapverwondingen aan de nek en hoofd toe. F.S. heeft tot nu toe last van de kapverwondingen, waardoor hij zijn normale werkzaamheden niet kan uitvoeren. Volgen F.S. is de verdachte altijd dronken, waardoor hij steeds dingen doet waarvan hij later spijt krijgt. De verdachte vroeg het slachtoffer om hem te vergeven, omdat hij zelf niet precies weet wat zich die bewuste avond heeft afgespeeld. Op 26 juni komt het Openbaar Ministerie met een strafeis.

error: Kopiëren mag niet!