Actievoerende pa’s Nickerie ontwapend

Zes penitentiaire ambtenaren uit Nickerie die actie hadden gevoerd, zijn ontwapend en de actievoerenden leden in Paramaribo moeten zich verweren. Dat zegt Aniel Ramharakh, bestuurslid van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS). Aan de leden in Nickerie is voorgehouden dat ze gemuteerd zullen worden naar Paramaribo. ‘De leden van Paramaribo moeten gaan verklaren waar ze waren, terwijl we zoals altijd een presentielijst hebben aangeboden aan de leiding’, zegt Ramharakh
‘Paulus Pinas heeft er mond vol dat we de gelederen moeten sluiten en dat er geen conflict is met de bond, maar de maatregelen zijn rancuneus te noemen.’ Niets is officieel nog op papier, dus kan de bond nog geen officiële stappen ondernemen. Paulus Pinas, onder directeur Delinquentenzorg, was tot gisteren niet op de hoogte van de jongste ontwikkelingen binnen het korps. ‘Ik weet niet wat waar is’, zei Pinas.

error: Kopiëren mag niet!