Verklaring Vereniging Surinaams Bedrijfsleven inzake kwestie Suralco

Vanuit de pers heeft de werkgeversorganisatie, de Vereniging Bedrijfsleven Suriname (VSB), vernomen dat door het bauxietbedrijf Suralco voorwaarden aan de Surinaamse regering zijn gesteld als het gaat om continuering van haar activiteiten in Suriname. De VSB vindt het van belang om vanuit haar positie als nationaal en internationaal erkende werkgeversorganisatie een voorlopige mening hierover te geven.
Het is bekend dat de bauxietsector het de afgelopen jaren bijzonder moeilijk heeft gehad en de bijdrage aan de economie fors is afgenomen. Echter speelt zij nog steeds een belangrijke rol in onze economie en verschaft direct en indirect werkgelegenheid aan meer dan 2.000 burgers van ons land. Om deze reden stelt de VSB zich op het standpunt dat dit een nationaal vraagstuk betreft, waarbij rekening moet worden gehouden met de macro-economische, bedrijfseconomische en sociaal-maatschappelijke bijdrage van deze sector aan ons land.
De VSB is een voorstander van een nationale, apolitieke aanpak zonder emoties, en stelt voor dat er een commissie wordt ingesteld met een ruim mandaat, bestaande uit nationale en internationale terzake deskundigen die het vraagstuk op korte termijn analyseert en met oplossingsvoorstellen komt die in het algemeen belang zijn van Suriname.
Wij zijn er van overtuigd dat er nog genoeg mogelijkheden aanwezig zijn om in welke vorm dan ook de bauxietsector te behouden voor Suriname en de VSB is bereid om haar bijdrage te leveren daar waar nodig, aldus het bestuur van de VSB, A.M.Issa, vicevoorzitter

error: Kopiëren mag niet!