Botopasie promoveert in stijl naar hoofdklasse

1 BotopasieDe enthousiaste ploeg van Botopasie had beloofd zaterdag te zullen stunten tegen Boskamp in het NGVB-stadion en dat hebben ze ook gedaan. Na game 1 met 1-0 verloren te hebben op Saramacca, won Botopasie de return van de promotie/degradatiewedstrijd in stijl van Boskamp. De nummer 2 van de SVB Eersteklasse won de return met 3-0 van de nummer 9 van de Hoofdklasse. Hierdoor promoveert Botopasie samen met kampioen Boma Star naar de Hoofdklasse, Boskamp degradeert met Robinhood naar de Eersteklasse.
Botopasie moest met tenminste 2-0 winnen in de return. Uiteindelijk werd er met 3-0 gewonnen van Boskamp. Glerby Eduards en Bueno Wens (2x) waren de doelpuntenmakers. Volgens trainer Gordon Wens van Botopasie is de wedstrijd goed gegaan, alhoewel er meer uit gehaald kon worden. ‘Maar de jongens hadden goed getraind en zich voorbereid op deze wedstrijd’, zegt trainer Wens. Volgens de voorzitter van Botopasie, Patrick Bell, gaat het bestuur sowieso kijken welke posities voor het volgend seizoen versterkt kunnen worden. Een grote teleurstelling is de blessure die de speler Ilunga Eduards heeft opgelopen. Bij een opzettelijke tackle van Boskamp-speler Christiaan Stedenburg brak Ilunga zijn voet. Stedenburg werd rood gekleurd. ‘Ilunga is een speler waarop er gerekend wordt voor het nieuwe avontuur in de Hoofdklasse. Hij is een speler met ervaring. We hopen dat hij snel herstelt’, zegt Bell. Ilunga werd vorig jaar overgenomen van Hoofdklasser SV Notch. Volgens de voorzitter was de voorhoede produktief goed het afgelopen seizoen. Hij denkt dat in de kern en de achterhoede wat versterking komt, zodat zij minder doelpunten tegen krijgen.
Botopasie promoveerde in het jaar 2012 naar de SVB Eersteklasse, ook via promoti/degradatiewedstrijden. Toen werd ook een club van Saramacca, SV Real Saramacca, verslagen. In het eerste jaar (2012-2013) speelde Botopasie vrijwel met hetzelfde team als in het Lidbondentoernooi en deed het niet onverdienstelijk. Voor het seizoen 2013-2014 werden er sponsors en topspelers bijgehaald. Zo kwamen onder andere Ilunga Eduards, oud-jeugdspeler Bueno Wens en Glerby Eduards de ploeg versterken.

error: Kopiëren mag niet!