Robby Soekhoe: ‘We hebben genoeg van shanti, shanti, het wordt nu banti’

‘We hebben genoeg van shanti, shanti, het wordt nu banti’, reageert een lid van de VHP, Robby Soekhoe, vol ergernis tegenover Dagblad Suriname. Shanti (vrede) binnen de politiek werd gepropageerd door de oud-partijvoorzitter van de VHP, Ramdien Sardjoe. Maar volgens Soekhoe zijn de politieke verwikkelingen in het land in een dusdanige degradatie terechtgekomen, dat er nimmer van shanti gesproken kan worden maar van banti, wat letterlijk betekent band of vastbinden.
Soekhoe vindt het niet kunnen dat de huidige voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, tal van dreigementen vanuit diverse hoeken toegesmeten krijgt aan zijn adres. ‘Ze moeten de voorzitter met rust laten, laten zij van die man afblijven’, reageert de oud-marinier. Hij heeft indertijd zijn krachten gegeven aan het koninklijk leger. ‘Als iemand op de voordeur van Santokhi wil kloppen, moet de persoon eerst de deuren van mij passeren’, zegt hij keihard.
Wanneer Soekhoe de politieke verwikkelingen bekijkt, waarbij er over en weer dreigementen worden geuit, vreest hij voor het ergste. ‘Maar ik ben niet bang hoor.’ Hij haalt aan dat indien de leider van een coalitiepartner met dreigementen komt dat hij boten kan laten zinken, is het voor hem meer dan duidelijk wat hij hiermee bedoelt. ‘Voor een oud-marinier is dat duidelijke taal wat die man daar zegt.’ Ook beschikt deze coalitiepartner over zijn eigen leger. ‘Die jongens in camouflagepakken die grote wapens dragen. En volgens de beleidsmakers is er geen vuiltje aan de lucht.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!