Ondernemer Khoenkhoen benadeeld voor bijna Euro 20.000

Soeroedjnarain Khoenkhoen, alias ‘Gurudew’, ontdekte woensdagavond een inbraak in zijn woning aan de Waterkersstraat te Kwatta. Uit verklaring van de aangever blijkt dat hij omstreeks 20.15 uur thuis arriveerde. Hij zag toen al dat de poort openstond. Khoenkhoen kreeg sterk het vermoeden dat onbevoegden zijn erf hadden betreden. Naderhand begaf hij zich naar zijn woning en daar zag hij dat alle deuren openstonden. Volgens hem vertoonden de deuren vernielingen. Hij stelde een onderzoek in en kwam tot de ontdekking dat criminelen ervandoor waren gegaan met zijn geld. Volgens Khoenkhoen had hij Euro 17.500 en SRD 10.000 in zijn woning bewaard. Dat geld is buitgemaakt en bovendien is het huis overhoop gehaald. De benadeelde heeft een vermoeden dat deze daad door bekenden is gepleegd.
Khoenkhoen is een Nederlander van Surinaamse origine. Hij is in 2002 geremigreerd naar Suriname. Hij heeft hier geïnvesteerd in veeteelt. Hij zette een kwekerij op bij Reeberg te Lelydorp. In 2008 zou naar zeggen van de aangever zijn bedrijfspand in brand zijn gestoken. Een neef die ook voor hem werkte, werd daarbij door de criminelen doodgestoken. Na de steekpartij hadden zij hem in het brandende pand gegooid. Een van de daders is voor 15 jaar veroordeeld, zegt de benadeelde. Verder geeft Khoenkhoen aan dat hij steeds geboycot wordt door criminelen die in organisatieverband te werk gaan. Dagblad Suriname maakte contact met de politie en het blijkt dat er inderdaad ingebroken is bij de aangever. Daarbij zouden grote geldbedragen zijn weggedragen. De forensisch opsporingsambtenaren hebben de vingerafdrukken van de inbrekers meegenomen voor onderzoek. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!