OM wil twee jaar en zes maanden voor ping-oplichter

1omHet Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden voorgesteld voor de 27-jarige ping-oplichter Louis D. Volgens de openbare aanklager was de verdachte in 2004 en 2009 voor soortgelijke feiten ingesloten. Hieruit heeft hij echter geen lering getrokken. Voor het laatst heeft hij een celstraf van twee jaar uitgezeten. De verdachte heeft eerder een volmondige bekentenis afgelegd bij kantonrechter Sieglien Wijnhard. De verdachte heeft in de periode van april 2013 tot oktober 2013 verschillende personen via Facebook en de BlackBerry Messenger (BBM), de zogenaamde ping, opgelicht. De man was in staat geld los te krijgen bij personen die of een stuk domeingrond of een rijbewijs wilden hebben. Het contact met potentiële (gewillige) slachtoffers werd gelegd door ‘Sefania’. Dat was het fictieve zusje wiens broer politieman was.
De ‘vergoeding’ die Sefania vroeg, werd door Louis zelf opgehaald. De eerste benadeelde, M.H., was een goede vriend van hem. Hij raakte verliefd op Sefania, nadat Louis hem een foto had gewezen van iemand die zijn zus moest voorstellen. Bij hem wist Louis SRD 450 af te troggelen. De tweede benadeelde is M.J. Van hem heeft de verdachte ook een geldbedrag in Surinaamse dollars losgekregen. Hier deed hij zich voor als politiefunctionaris. De benadeelde vroeg om een rijbewijs tegen betaling voor hem in orde te maken. Louis was keurig gestoken in kledij, die veel weg had van het uniform van het Arrestatieteam en de Antiterreur Eenheid van de politie. Quincy O. is de derde benadeelde. Bij hem deed Louis zich via de ping voor als ‘Caroline’. Deze benadeelde wilde een groot rijbewijs geregeld hebben. Hier gaf de verdachte aan dat hij lid was van het Arrestatieteam van de politie. Toen de benadeelden opmerkten dat zij beet waren genomen, deden zij aangifte bij de politie. Op 3 juli mag de raadsman van de verdachte pleiten.

error: Kopiëren mag niet!