De gele taxi: Alla dé, alla sé, heri dé

De gele taxiDe ‘gele taxi’ is niet meer weg te denken. In onze binnenstad komt men de gele auto’s vaker tegen. De gele kleur maakt dat de auto’s heel opvallend en herkenbaar zijn. Het is ongeveer 2 maanden geleden dat de Suriname Taxicentrale, de ‘gele taxi’, haar intrede deed in ons land.
Directeur Gilbert Purperhart geeft aan dat zijn taxicentrale is uitgegroeid van 25 naar 60 auto’s. Hij is tot nu toe heel tevreden. ‘In het begin waren er kinderziektes, maar die hebben wij zoetjes aan kunnen oplossen. Alle voertuigen behoren zelf toe aan de centrale.’ Op de vraag als men zich met eigen vervoer kan aansluiten bij de centrale, geeft de directeur aan dat het mogelijk is, maar dat er een procedure aan te pas komt. De chauffeur wordt gescreend, ondergaat alcohol- en drugstesten en de auto wordt gekeurd. Trouwens alle chauffeurs die zich opgeven gaan door de testen, deelt de directeur mee. ‘Ongeveer 250 chauffeurs hebben zich laten registreren, maar wij kunnen niet allemaal accommoderen. ‘Hopelijk in de toekomst wel’, geeft Puperhart aan.
Vanaf maandag zal de taxicentrale haar diensten uitbreiden, waarbij zij 1 maal 24 uur bereikbaar zal zijn voor de klant. Daarnaast zal er een applicatie gelanceerd worden, waarbij men niet meer hoeft te bellen naar de centrale, maar via die applicatie een taxi kan uitkiezen waarin men wenst te rijden. De taxicentrale is nog te bereiken op het verkort nummer 1660.

error: Kopiëren mag niet!