Start landelijke distributie ‘Democratie en ik’

De landelijke distributie van het boek ‘Democratie en ik’ is maandag 2 mei van start gegaan. In navolging van de launch op donderdag 29 mei 2014 in het Congreshal, en onder het thema ‘Met de Democratie in de Hand gaan wij door het hele Land’ vertrekt de Young Democracy Unit naar de westelijke districten, Saramacca, Coronie en Nickerie met ook een stop in Wageningen. Zestien (16) scholen in de genoemde districten zullen elk voorzien worden van twee boeken, die bestemd zijn voor leerlingen van de 5de en 6de klas.
De Young Democracy Unit (YDU) onder voorzitterschap van Clyde Ford heeft gemeend om in het kader van de komende verkiezingen in 2015 enkele activiteiten te ontplooien en één daarvan is de distributie van het boek aan alle lagere scholen. De bedoeling is om leerlingen van jongs af aan te leren wat democratie is en niet afwachten tot zij de stemgerechtigde leeftijd hebben bereikt. Het boek is heel kindvriendelijk en praktisch om hun meer bij te brengen over het begrip democratie en hoe zij democratie kunnen beleven.
De Young Democracy Unit (YDU) is een groep enthousiaste jongeren die zich inzet voor het helpen realiseren van de doelstellingen van de Democracy Unit. De groep richt zich vooral op jongeren om hun bewustzijn te vergroten over aspecten die betrekkingen hebben op democratie waaronder ook de rol en betrokkenheid van jongeren bij de invulling van democratie.

error: Kopiëren mag niet!