Worstelgala zet Nickerie op zijn kop

FrontfotoHet Immigratie Worstelgala dat de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) zaterdagavond organiseerde, heeft het complex van de Nickerie Tennisclub (NTC) op haar grondvesten doen schudden. Vooral de hoofdpartij tussen Fernando Ghoerahoe (85kg) van WV Meerzorg en Arif Nasrullah (110) van Jai Hind was een topper. Nasrullah, die voor het eerst in zijn carrier uitkwam, was beter in de eerste ronde en stond voor op punten. Maar Mohamed “Fernando” Ghoerahoe toonde in de tweede ronde waarom hij deze mismatch-uitdaging aannam. De nationaal kampioen in de gewichtsklasse 85kg was conditioneel, technisch en tactisch beter dan Nasrullah in de tweederonde en won uiteindelijk op punten. Van de 9 partijen waarin Nickerianen uitkwamen versus De Rest, wonnen de jongens van het rijstdistrict er 6. Een unicum bij dit gala was dat er een volledig internationaal arbitraal trio in de line-up stond, te weten Ron Visser (Olympisch referee), Jan Loffeld (Fila-categorie I) en Michel Nathoe (Fila-categorie III).
Ondanks de zware regens zaterdagavond, kwam het publiek in grote getallen naar het NTC-complex. De ruim 1000 aanwezige fans creeerden een prachtige ambiance, waarin het Nickeriaans volk hun worstelaar niet in de steek hebben gelaten. SWF-voorzitter is heel blij met de opkomst, ondanks de regen. Hij is ook tevreden met de kwaliteit van de wedstrijden die op een aardig niveau waren. Het Nickeriaans publiek was de SWF heel dankbaar dat na bijna 7 jaar weer een top worsteltoernooi gehouden is in hun district.
Een ander mooi partij was die tussen publiekslieveling Rehiem Mohamed van Jai Hind Nickerie en Soeradj Kowlesar van Jai Hanoeman. Mohamed versloeg Kowlesar, die duidelijk geen wedstrijdritme had. Naast Mohamed wonnen ook Sharwien Jhinnoe (Hind Keserie), Sherwin Kalidin (Jai Hind), Riyad Jainullah (Hind Keserie), Akshay Mohan (Jai Hind) en Niroel Ramkisoen (Jai Hind) hun wedstrijden. Viresh Debidien van WV Commewijne boekte binnen 45 seconden een overwinning middels touché op Etto Lugard van Black Tiger. Viresh droeg de overwinning op aan zijn vader en trainer Henry Debidien. Good old Franklin “Pipo” Cairo van SC Tatami versloeg ook heel snel middels touché de jeugdige Marciano “Kong” Tsang van WV Meerzorg.
De Nickeriaanse bevolking vroeg voorzitter Changoer om elk jaar tenminste een toernooi in hun district te organiseren. Oud-leerkracht Nirmal Badloe vroeg de SWF om elke 6 maanden een toernooi te organiseren.
Alle uitslagen Immigratie Worstelgala:
# Winnaar – Verliezer Opmerking

1 Stephan Brunings (Commewijne) – Darshan Dubar (Jai Hind) Touche
2 Niroel Ramkisoen (Jai Hind) – Guillermo Neyman (Commewijne) 10 – 0
3 Gilliano Renfrum (Tatami) – Radj Dwarka (Meerzorg) 10 – 8
4 Akshay Mohan (Jai Hind) – Alex Tjok Kiem Fa (Tatami) 18 – 7
5 Riyad Jainullah (Hind Keserie) – Micha Willems (Tatami) 13 – 2
6 Prawish Kowlesar (Jai Hanoeman) – Akash Sukhradj (Tatami) Touche
7 Akash Gharbaran (Tatami) – Ashwien Mansabdar (Meerzorg) 19 – 12
8 Sherwin Kalidin (Jai Hind) – Akash Ramdien (Commewijne) Touche
9 Franklin Cairo (Tatami) – Marciano Tsang (Meerzorg) Touche
10 Sharwien Jhinnoe (Hind Keserie) – Brian Smith (Meerzorg) Touche
11 Patrick Tran van Can (Tatami) – Remy Padarath (Jai Hind) Touche
12 Rehiem Mohamed (Jai Hind) – Soeradj Kowlesar (Jai Hanoeman) 8 – 2
13 Viresh Debidien (Commewijne) – Etto Lugard (Black Tiger) Touche
14 Fernando Ghoerahoe (Meerzorg) – Arif Nasrullah (Jai Hind) 10 – 6

error: Kopiëren mag niet!