Bestuur EBGS na terugkomst uit Tanzania nog steeds niet tevreden

Bestuur EBGS na terugkomst uit Tanzania nog steeds niet tevredenTijdens een persconferentie van het provinciaal bestuur van de Evangelische Broedergemeente in Suriname werd er een verslag gedaan over het bezoek aan Tanzania inzake de kwestie van het warenhuis Kersten. Een drie man sterke delegatie van het bestuur heeft de probleem kenbaar gemaakt aan de wereldwijde organisatie van de Evangelische Broedergemeente, de Uniteit van de Unitas Fratrum.
De Moravian Church Foundation heeft echter aangegeven dat de verkoop reeds is voltooid en niet teruggedraaid kan worden. In de overeenkomst is aangegeven dat er een schutting opgetrokken zal worden tussen de kerk en het bedrijfspand. Ook zal de nieuwe eigenaar van het Kersten-gebouw geen bordeel, casino, discotheek en concurrerende bedrijven met Krasnapolsky mogen opzetten. Het provinciaal bestuur zegt niet tevreden te zijn met dit besluit en beraadt zich over de volgende stap.
De EBGS is tegen de verkoop van het Kersten warenhuis, omdat het land betreft, waar ongeveer 250 jaar geleden de missionarissen succesvol het geestelijk werk van de EBGS gestart zijn. Het is dezelfde plaats, waar Kersten haar levenslicht heeft gezien. Het gaat om één van de oudste bedrijven in het Caribische gebied en één van de vier oudste bedrijven wereldwijd. Het betreft het pand van het bedrijf van de EBGS, in het hart van het handelsgebied Suriname en het gaat om de plek waar de moederkerk van de EBGS gevestigd is.
Voor Clifford Marica, coördinator Groep Stuiting Verkoop Kersten, is het pand nog niet verkocht, omdat er nog niet is uitbetaald. Volgens Marica gaat het om een groep Chinese ondernemers die tot 30 juni de tijd heeft om hun betaling te voldoen. ‘Volgens informele, maar wel harde, bronnen gaat het om een bedrag van ongeveer US$11 miljoen.’
De EBGS en haar leden geloven nog steeds dat de verkoop gestuit kan worden, omdat ze hun hoop hebben gevestigd op God. ‘En als Hij het toch toelaat, zal Hij zijn rede wel hebben.’ Clifford Marica heeft vanaf januari 2014 met zijn groep diverse straatacties gevoerd om de gemeenschap binnen en buiten Suriname te informeren over de op handen zijnde verkoop van het Warenhuis Kersten door de Moravian Church Foundation, zonder goedkeuring van het provinciaal bestuur der EBGS.

error: Kopiëren mag niet!