Vp vraagt persstilte in kwestie Natin

Op verzoek van de vicepresident, Robert Ameerali, heeft de persconferentie van de Bond van Leraren gisteren geen voortgang gevonden. Dit verzoek deed de vp om de dialoog tussen de bond en de overheid nog een kans van slagen te geven. De bond, onder leiding van Wilgo Valies, zou ingaan op de feitelijkheden van de persconferentie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.
Afgelopen donderdag legden de docenten van het Natin het werk neer. Volgens Valies voerde het ministerie van Onderwijs een onvriendelijk beleid naar zwangere leerkrachten toe. Leerkrachten die met zwangerschapsverlof zijn, krijgen alleen hun basisloon uitbetaald, dit terwijl leerkrachten die met ziekteverlof zijn normaal hun lesurenvergoeding krijgen.
Afgelopen vrijdag spande het ministerie een kort geding aan tegen de bond. Op aandringen van het parlement is er toch gekozen voor dialoog en heeft de BvL een principeakkoord gesloten met de regering. De BvL zegt zich op te stellen als een betrouwbare partner en zal zich te allen tijde houden aan afspraken gemaakt met de regering van de Republiek Suriname.

error: Kopiëren mag niet!