Abdoel: “42% realisatie over het jaar 2013 is pertinente leugen”

Abdoel realisatie 42 procent pertinente leugenDat de realisatie over het jaar 2013 ongeveer 42% bedraagt, is volgens parlementariër Amzad Abdoel een pertinente leugen. “Net als alle andere leugens van de oppositie, kan dit ook middels cijfers worden ontkracht”, zegt de NDP’er in gesprek met Dagblad Suriname. “Wij weten allemaal dat de overheidsfinanciën dynamisch zijn en constant veranderen. Belangrijk is natuurlijk om de veranderingen goed te volgen en zeker de juiste maatregelen op het juiste moment te treffen.” Volgens Abdoel is men begonnen met het verhaal van ‘downgrading’. “Laat het duidelijk zijn dat de rating die wij eerder hadden door alle ratingbureaus gehandhaafd is gebleven”, benadrukt de politicus. Wat bijgesteld is, is het vooruitzicht. Dat is bijgesteld van positief naar stabiel. De redenen die daarvoor zijn aangegeven, zijn bijna identiek en worden zeker heel serieus opgevat door de regering.
Als reden wordt aangehaald het financieel wanbeheer, terwijl men volgens Abdoel bliksemgoed weet dat verslechtering op de lopende rekening van 2013 kwam door de daling van de internationale goudprijs. Door passende maatregelen is deze weer hersteld in 2014.
Ook de bewering van de oppositie dat er een continue stijgende staatsschuld is en geen reële productie, is middels cijfers te ontkrachten meent het DNA-lid. ‘Voor het jaar 2013 was er een totale uitgave gepland van SRD 6,879 miljard, waarvan SRD 4,055 miljard verevend was. Voor de ontvangstenzijde was totaal aan ontvangsten SRD 5,856 miljard gepland, waarvan SRD 3,070 miljard ontvangen was. Met andere woorden aan de uitgavenzijde was er sprake van een realisatie van bijna 59% en aan de ontvangstenzijde een realisatie van bijna 52%. Dit is gebaseerd op de laatste realisatiecijfers die door het ministerie ter beschikking zijn gesteld. Wanneer men over een realisatie van 42% praat, dan is dat exclusief realisaties uit donormiddelen”, vermoedt de parlementariër. Hij benadrukt verder dat de percentages die zijn aangehaald, slechts kunnen stijgen en niet dalen. Concluderend kan volgens Abdoel gesteld worden dat de realisaties dichtbij de 60% liggen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!