Kortgeding Minov tegen BVL nog op rol rechter

Het kort geding tegen de Bond van Leraren (BVL) is niet ingetrokken, maar aangehouden. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling zegt dat de rechtszaak die zij tegen de BVL had aangespannen formeel nog bij de kortgedingrechter ligt. De kort gedingrechter heeft afgelopen vrijdag de rechtzaak die onderwijs minister is gestart tegen de BVL uitgesteld naar zaterdag. Na gesprekken die de DNA heeft gevoerd met de BvL, werd het kort geding aangehouden. Volgens Minister Adhin zullen vrouwelijke docenten die met zwangerschapsverlof gaan hun basisloon van 28 lesuren behouden. “Als mannelijke collega’s langer dan een week verlof willen hebben, moeten ze buiten bezwaar nemen. Zij krijgen de 28 uren ook niet vergoed”, legt Adhin uit. Hij merkte op dat tot nu toe van niemand het salaris is ingehouden. De vrouwelijke docenten zijn gewoon uitbetaald. De minister zegt dat o dit probleem verder besproken zal worden.
De BvL beraadt zich over uitspraken gedaan door minister Ashwin Adhin waaruit blijkt dat er geen principe-akkoord is bereikt over uitbetaling lesurenvergoeding aan docenten die met zwangerschapsverlof gaan op het Natin. Volgens de BvL is er wel een principe-akkoord met vicepresident Robert Ameerali bereikt. Dit zou besproken worden met de betrokken partijen. De BvL heeft een ledenvergadering gehouden, waarbij de leden akkoord zijn gegaan dat alles teruggedraaid wordt. Op basis hiervan werd besloten om maandag het werk te hervatten. Door de recente ontwikkelingen blijkt de hervatting van de lessen op maandag onzeker. Volgens Adhin geschiedt intrekking pas als er overeenstemming is bereikt.
FR

error: Kopiëren mag niet!