Occupanten Leiding 20 protesteren voor DNA

1 Occupanten leiding 20 protesteren voor DNA gebouwDe occupanten van Leiding 20 hebben gisteren een protestactie gehouden voor De Nationale Assemblee (DNA). Één van de protestanten weet Dagblad Suriname aan te geven dat de woning van zijn buurvrouw onlangs is afgebroken in het bijzijn van de politie. De mevrouw was namelijk occupant van de woning en de rechtmatige eigenaar is met de sterke arm langs geweest om de woning af te breken. De man geeft verder aan dat de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo, hen had beloofd dat ze niet eruit gezet zouden worden niet alleen, maar dat er een oplossing zou komen voor het occupatieprobleem. De bewoners ontberen ook goed drinkwater en elektriciteit. Een andere mevrouw die deel uitmaakte van de groep merkte op dat Ronnie Brunswijk niet hoeft te rekenen op hun stem, als zij op deze manier doorgaan met het verwijderen van de occupanten. Het ministerie van Justitie en Politie wordt ingevuld door iemand uit de gelederen van Abop en op basis daarvan stellen ze ook Brunswijk aansprakelijk voor de ontruiming die onlangs heeft plaatsgevonden te Leiding 20. Parlementariër Joan Dogojo die de protesterende menigte toesprak, vroeg hen om wat geduld te betrachten. Ze hield hen voor dat er reeds wordt gekeken naar oplossingen voor het occupatieprobleem.

error: Kopiëren mag niet!