Inverzekeringstelling Thakoerdien rechtmatig geoordeeld

De aanhouding van de verdachte Ewald Thakoerdien is rechtmatig geoordeeld door de rechter-commissaris. Hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh zegt dat zij gisteren de beschikking van deze zaak heeft ontvangen. Daarin vermeldt de rechter-commissaris dat de ernstige bezwaren tegen Thakoerdien nog overeind staan en dat hij niet vrijgelaten c.q. voorlopig in vrijheid gesteld kan worden. Aan deze verdachte wordt verweten dat hij zijn twee security mensen heeft gestuurd om het slachtoffer, Aziz Khalied, op te halen onder valse voorwendselen. Het slachtoffer is nietsvermoedend met de mannen meegereden naar de woning van de verdachte Thakoerdien. Daar is hij geconfronteerd met zaken waar Thakoerdien niet mee eens was.
Uit het relaas van het slachtoffer dat hij aan Dagblad Suriname gaf, blijkt dat hij de mensen smeekte om hem niet te mishandelen. Thakoerdien zou hem onder schot hebben gehouden en hem met de dood hebben bedreigd. Het slachtoffer is daarna tegen zijn wil meegenomen naar een zandput van de verdachte achter Helena Christinaweg. Ook daar zou hij zijn mishandeld. Van het geweld heeft het slachtoffer schuddende tanden overgehouden. Na de afranseling, zoals het slachtoffer het noemde, is hij uit de wagen gesprongen. De politie van de Nieuwe Grond had kort na het incident twee werknemers van Thakoerdien aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte Thakoerdien was na de vermeende daad voortvluchtig. Hij meldde zich maandagmiddag samen met zijn advocaat bij de recherche van regio Midden Suriname aan. De raadsman had geen commentaar over deze zaak.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!