Symposium Moeder- en Kindzorg

Symposium MoederHet ’s Lands Hospitaal is jarig en pakt daarom groots uit het hele jaar door. Het ziekenhuis organiseert op 24 mei een symposium Moeder- en Kindzorg. Het ziekenhuis herdenkt dit jaar zijn 335-jarig bestaan en is hiermee het oudste ziekenhuis in Suriname. In verband hiermee zal het ’s Lands Hospitaal zijn belangrijkste speerpunt ‘moeder – en kindzorg’ in Suriname uitdiepen middels een symposium. Moeder- en kindzorg is de basis van een gezond gezin en een gezonde samenleving, welke ook door de WHO wordt gepromoot. ’s Lands Hospitaal is al decennialang de grootste kliniek in Suriname, die zich bezighoudt met moeder – en kindzorg zowel in curatieve als ook in preventieve zin. Door een doelbewuste aanpak is moeder – en kindzorg de speerpunt geworden en worden er steeds meer inspanningen gepleegd, die het instituut een leidende rol toebedelen in deze branche.
Actuele onderwerpen zoals tieners die een groot deel van de zwangeren uitmaken, anticonceptiemogelijkheden, hiv in de graviditeit (PMTCT) alsook ziekten die de graviditeit kunnen compliceren, worden allemaal belicht tijdens het symposium. Ruime aandacht wordt ook geschonken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de neonatologie, alsook de fertiliteitsbehandelingsmogelijkheden in Suriname. Tijdens dit symposium wordt er ook ruim aandacht besteed aan de preventie van aandoeningen van zowel mannen als vrouwen, om zodoende te komen tot een gezond gezin als basis voor een gezonde natie en een gezonde wereld.
Met dit symposium probeert men specialisten, huisartsen, verloskundigen, verpleegkundigen en gezondheidsmedewerkers bijeen te krijgen. Gynaecoloog Satish Mohan van het ziekenhuis, die lid is van het organisatiecomité, geeft aan dat veel prominente medici en deskundigen zijn uitgenodigd om hun kennis te delen. ‘We gaan een dag lang brainstormen en kennis delen met elkaar, met het doel de moeder- en kindzorg naar een hoger niveau te tillen. Eigenlijk gaan wij nu naar ouder- en kindzorg, want vaders moeten steeds meer hun verantwoordelijkheden nemen. We kennen toch teveel eenoudergezinnen.’ Ook de vele tienerzwangerschappen baart Mohan zorgen.

error: Kopiëren mag niet!