Ramgoelam krijgt sporthal

Met het sprenkelen van bier werd aangevangen met de bouw van de sporthal (foto: S&J)
Met het sprenkelen van bier werd aangevangen met de bouw van de sporthal (foto: S&J)
De eerstesteenlegging van de nieuwe multifunctionele sporthal en toilettengroep aan de Hockeystraat vond gisteren plaats. Deze actie werd verricht door de minister van Sport- en Jeugdzaken (Ismanto Adna), de voorzitter van de taskforce van dit ministerie (Faizel Abdoelgafoer), volksvertegenwoordiger Andre Misiekaba, de directeur van Sport en Jeugdzaken (Luciano Mentowikromo), dc Mike Nerkust van regio Paramaribo Zuid-Oost en de voorzitter van de buurtorganisatie (Van Hekelen). Van Hekelen sprak zijn dank uit namens de gemeenschap en was heel blij met het initiatief. Faizel Abdoelgafoer deelde mee dat hij in de omgeving is opgegroeid. De taskforce heeft op haar programma dit jaar nog speeltuinen te bouwen te Pikinslee, Elisabethshof, Pontbuiten, Klaaskreek (Moengo), De Nieuwe Grond en Rensproject. Binnenkort wordt ook het sein gegeven om te starten met de bouw van een multifunctioneel sportcentrum te Sosis. Ook zal de schutting gerenoveerd worden. Verder zal er binnen dit regeringsjaar te Hannaslust een multifunctionele sporthal gebouwd worden en ook te Pontbuiten. Op Houttuin zal het veld van SV Houttuin gerehabiliteerd worden. Ook het veld van Peto Ondro gaat een grote beurt krijgen. Er zal een beheersstructuur opgezet worden zodat de accommodaties niet onder beheer van 1 of 2 personen komen en zodoende jaren kunnen meegaan.
Volgens Mentowikromo heeft elke regering de taak de samenleving zodanig in te richten dat elke Surinamer die hard werkt en gebruik wenst te maken van zijn talenten en bekwaamheden, kan groeien binnen de samenleving. Het ministerie van Onderwijs doet zijn werk al op het gebied van vakkennis om mensen op niveau te brengen, maar andere bekwaamheden zijn ook nodig om te kunnen fungeren binnen de maatschappij. Sporten is daarbij een heel belangrijk hulpmiddel om die bekwaamheden bij te brengen. De dc gelooft dat de buurt er heel veel baat bij zal hebben en dat deze hal een ondersteuning zal zijn voor de ontwikkeling van verborgen talent.
DNA-lid Andre Misiekaba vond het een grote eer erbij te zijn, omdat hij opgegroeid is in de buurt, en zelf ook op het terrein gevoetbald heeft. De parlementariër heeft gevraagd dat er ook een sportaccommodatie komt in Goede Verwachting en Ephraimszegen, omdat er hier een grote ontwikkeling zich heeft voorgedaan de laatste jaren. De buurt telt ruim 1.500 huishoudens en de hal van Hockeystraat kan niet alle mensen van de buurt accommoderen. Minister Adna was blij en trots, omdat jeugdigen een complexe groep vormen. De minister wil preventief bezig zijn en voorkomen dat jongeren in problemen belanden. Los van de jeugdigen, wil de minister ook werken aan gezinsontwikkeling voor het gebied. Vanaf de gezinscoaching wil men begeleidend en beschermend bezig zijn. Vanuit het centrum zullen dan de gezinnen aangedaan worden. Het sportcentrum zal daarvoor voorzien worden van deskundigen en psychologen.

error: Kopiëren mag niet!