Korpschef weerspreekt verduistering Verkeershandhavingsteam

Geruchten doen de ronde dat in het kalenderjaar 2012-2013 een groot geldbedrag, dat in bewaring was bij het Verkeershandhavingsteam (VHT), op mysterieuze wijze is ontvreemd. Het afdelingshoofd dat de verantwoordelijkheid draagt hierover, werd na de ontdekking op het matje geroepen door de korpsleiding. Vernomen wordt dat korpschef Humphrey Tjin Liep Shie als mogelijke oplossing een betalingsregeling zou hebben getroffen. Dagblad Suriname maakte contact met de korpschef. Volgens Tjin Liep Shie berust deze informatie niet op waarheid. ‘Het Korps Politie Suriname treft bij dergelijke zaken altijd en onmiddellijk tuchtrechtelijke of strafrechtelijke maatregelen. Ik zal nooit meewerken aan een betalingsregeling in gevallen van verduisterding in dienstbetrekking’, merkte de korpschef op. Hij gaf aan dat een dergelijke case noch bij hem noch bij de afdeling Interne Tuchtzaken bekend is.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!