Suriname gastland 43e Unasur Raad van Afgevaardigden

Suriname gastlandDe officiële opening van de 43e vergadering van de Raad van Afgevaardigden vond gister plaats in de ballroom van hotel Torarica. Tijdens deze reguliere vergadering hebben de delegaties van de verschillende Unasur-landen presentaties gehouden aangaande de ontwikkelingen binnen de regio.
Ambassadeur Ike Antonius tevens voorzitter van de raad gaf in zijn openingstoespraak een historisch overzicht weer van de ontwikkelingen binnen Unasur. Eén daarvan was de rol die Unasur vervuld heeft bij het aandragen van oplossingen voor geschillen van diverse aard binnen de regio. Volgens de ambassadeur zijn er ondanks de positieve zaken die zich hebben voltrokken ook aspecten die bijzondere aandacht behoeven.
De vergadering duurt van 6 tot en met 8 mei en in deze periode zullen de verschillende agendapunten besproken worden, waaronder de Unasur-begroting voor 2015, de samenwerking tussen Unasur en Haïti en de samenwerking Unasur en de Food and Agriculture Organization (FAO). Ook de aanloop naar de overdracht van het Unasur-voorzitterschap later dit jaar aan Uruguay zal tijdens deze vergadering afgewerkt worden.

error: Kopiëren mag niet!